Solutii

Nestlé sprijină tranziția către un sistem alimentar regenerativ

2
min
2/5/2022

Nestlé își propune să sprijine și să accelereze tranziția către un sistem alimentar regenerativ - unul care are ca scop protejarea și restabilirea mediului, îmbunătățirea mijloacelor de trai ale fermierilor și îmbunătățirea bunăstării comunităților agricole, ne informează The Diplomat.

Nestlé va colabora cu partenerii săi din sistemul alimentar, inclusiv rețeaua companiei de peste 500.000 de fermieri și 150.000 de furnizori, pentru a promova practicile agricole regenerative în centrul sistemului alimentar. Ca parte a acestei călătorii, compania va iniția, de asemenea, noi programe pentru a ajuta la abordarea provocărilor sociale și economice ale tranziției.

Anunțul este făcut înainte de Summitul ONU privind sistemele alimentare din New York, ca parte a contribuției Nestle pentru a contribui la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) până în 2030. Acesta urmează, de asemenea, recentul raport al grupului interguvernamental al Organizației Națiunilor Unite despre schimbările climatice care reliefează intensificarea crizei climatice.

„Știm că agricultura regenerativă joacă un rol esențial în îmbunătățirea sănătății solului, în refacerea ciclurilor de apă și în creșterea biodiversității pe termen lung”, a declarat Paul Bulcke, președintele Nestlé. „Aceste rezultate formează baza producției durabile de alimente și, în mod esențial, contribuie, de asemenea, la realizarea obiectivelor noastre ambițioase privind clima”.