Stiri

Moldova: Nivelul de poluare a aerului la Giurgiulești continuă să fie ridicat. Poluanții depășesc de aproape trei ori norma

3
min
23/1/2023

Experții au stabilt că conținutul de fenol depășește norma sanitară, valoarea maximală înregistrându-se în raza incendiului.

Nivelul de poluare a aerului la portul Giurgiulești continuă să fie ridicat după incendiul de la depozitul de șrot de floarea soarelui.

Laboratorul de Referință de Mediu al Agenției de Mediu, în comun cu laboratorul mobil din România, au prelevat probe de aer în diferite locații de la locul incidentului și pentru diferite condiții meteorologice. Experții au stabilt că conținutul de fenol depășește norma sanitară, valoarea maximală înregistrându-se în raza incendiului.

Poți citi și: Sector 3: Iluminat eco în parcurile Gheorghe Petraşcu şi Titănel

Având în vedere, că urmările incendiului pot avea impact negativ asupra sănătății populației din regiune, laboratorul mobil din România a fost transferat în zona rezidențială a localității Giurgiulești, pentru a monitoriza timp de 24 de ore calitatea aerului.

Un rezervor cu încărcătură de șrot de semințe de floarea soarelui a luat foc în zona Portului Internațional Liber Giurgiulești în dimineața zilei de 20 ianuarie.

La fața locului au intervenit cinci echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 angajați din subordine pentru a desfășura acțiuni de stingere și lichidare a consecințelor incendiului.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Анатолий Зубанюк