Stiri

Sector 3: Iluminat eco în parcurile Gheorghe Petraşcu şi Titănel

4
min
19/1/2023

Iluminatul este asigurat de 140 de stâlpi, distribuiţi uniform, astfel încât să nu existe zone neacoperite.

Primăria Sectorului 3 a înlocuit becurile clasice, mari consumatoare de electricitate, din parcurile Gheorghe Petraşcu şi Titănel cu un iluminat performant şi economic, bazat pe led.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, miercuri, Agerpres, reţeaua electrică din Parcul Titănel era "degradată şi ineficientă" din punct de vedere al performanţelor de iluminare şi consumului de energie şi a fost înlocuită complet.

Becuri și camere video noi, pentru supraveghere

Iluminatul parcului este asigurat de 140 de stâlpi, distribuiţi uniform, astfel încât să nu existe zone neacoperite. Noul sistem de iluminat este unul modern, cu lămpi led, ce asigură un nivel ridicat de iluminare, o durată de viaţă mai îndelungată şi un consum redus de energie.

Poți citi și: Greenpeace cere UE interzicerea avioanelor private înainte de reuniunea de la Davos

Înlocuirea infrastructurii de cablare a avut ca scop eliminarea pericolelor la care pot fi expuşi cetăţenii în cazul avariilor cauzate de vechimea şi de nivelul de uzură a sistemului actual, dar mai ales îmbunătăţirea iluminării.

Odată cu refacerea instalaţiei electrice, pentru sporirea siguranţei cetăţenilor, au fost instalate şi 30 de camere video, conectate direct la Dispeceratul Direcţiei Generale de Poliţie Locală - telefon 021. 9543. Cu ajutorul acestui sistem pot fi monitorizate cu uşurinţă situaţiile în care este necesară intervenţia unui echipaj de poliţie, cu mult înainte de a primi o sesizare.

În Parcul Gheorghe Petraşcu au fost schimbaţi aproximativ 100 de stâlpi, aceştia incluzând corpuri de iluminat cu led. De asemenea, au fost montate camere de supraveghere, acestea fiind conectate la dispeceratul Poliţiei Locale Sector 3.

Cu această ocazie, reprezentanţii autorităţii locale fac apel la cetăţeni să reclame orice situaţie în neregulă. În prezent, în parc se fac ultimele retuşuri, iar de săptămâna viitoare, când lucrările se vor finaliza, cetăţenii se pot bucura de o plimbare în parc.

Sursa foto: PxHere