Stiri

Automobilele cu combustie internă nu vor dispărea așa repede de pe piață, potrivit unei analize Faurecia

8
min
24/10/2022

Producătorul francez de componente auto Faurecia nu intenţionează să renunţe la afacerile sale din domeniul tehnologiilor de control al emisiilor poluante.

Asta, în pofida programatei încetări a vânzărilor de automobile cu combustie internă. Motivul: aceste afaceri vor rămâne profitabile pentru o lungă perioadă de timp şi vor ajuta la reducerea datoriilor, a declarat directorul general Patrick Koller, pentru Reuters.

Afacerea pe emisii poluante va scădea

"Vom ocupa mai mult de 65% din cota de piaţă (împreună cu principalii noştri doi competitori), aşa că probabilitatea ca noi să fim ultimii mohicani este foarte mare iar acest lucru este foarte valoros", a declarat Patrick Koller, cu ocazia Salonului auto de la Paris.

"Alte companii vor fi nevoite să abandoneze pentru că nu vor mai avea spaţiul necesar pentru a opera şi, de vreme de clienţii vor avea nevoie de un furnizor, vom câştiga cote de piaţă fără a investi în capacitate", a adăugat Patrick Koller.

Directorul de la Faurecia a subliniat că, deşi planul privind încetarea vânzării de automobile cu motoare pe combustie în 2035 este unul european, nu unul american sau asiatic, tehnologiile de control al emisiilor poluante vor avea o pondere mai mică în afacerile grupului francez, de aproximativ 15% în 2025, urmând ca în 2030 să coboare sub 10%.

Cu toate acestea, lichidităţile generate de afacerile din domeniul tehnologiilor de control ale emisiilor poluante vor ajuta Faurecia să îşi ramburseze datoriile acumulate cu prilejul preluării rivalului german Hella, operaţiune care a dat naştere unui nou grup denumit Forvia.

Faurecia deţine cinci fabrici în România

Koller a confirmat joi că grupul are drept obiectiv realizarea unor sinergii în valoare de 250 de milioane de euro precum şi un miliard de euro din vânzarea de active, după preluarea Hella. "În ceea ce priveşte sinergiile, suntem perfect aliniaţi cu planul nostru de afaceri.

Cu privire la vânzările de active, suntem încrezători că vom putea să respectăm obiectivul de un miliard de euro", a spus directorul de la Faurecia.

După ce a vândut 33,33% din acţiunile HBPO pentru 290 milioane de euro, grupul este "în faza finală a negocierilor" pentru alte vânzări şi se aşteaptă să anunţe semnarea mai multor tranzacţii până la finele anului, a adăugat Koller.

Faurecia deţine cinci fabrici în România: la Tălmaciu (Scaune Auto), Craiova (Sisteme de Control a Emisiilor), Mioveni (Sisteme de Interior), Râmnicu Vâlcea (Scaune Auto) şi Căţeasca, judeţul Argeş (Sisteme de Interior). La rândul său, firma germană Hella este şi prezentă pe piaţa din România, unde are trei centre de proiectare şi dezvoltare, un centru administrativ şi trei unităţi de producţie în Timişoara, Arad, Lugoj şi Craiova.

Sursa foto: PxHere