Stiri

Ministrul Mediului: Sper ca România să aibă o reţea de procurori de mediu în cel mai scurt timp posibil

6
min
22/6/2022

Tanczos Barna crede că implicarea DNA în destructurarea unor reţele în care sunt implicaţi uneori chiar şi poliţişti, primari, personalităţi trebuie să ducă la rezultate concrete.

Sper ca, în cel mai scurt timp posibil, România să aibă o reţea de procurori de mediu, care să poată oferi acel sprijin fără de care nu vom avea rezultate bune, a afirmat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, într-o conferinţă de presă.

„Săptămâna trecută au avut loc mai multe întâlniri cu specialiştii în operarea, procesarea, elaborarea dosarelor penale pe criminalitatea de mediu.

Sper ca România, în cel mai scurt timp posibil, să aibă în sfârşit o reţea de procurori de mediu, o reţea de procurori de mediu care a fost iniţiată, la care s-a lucrat la un moment dat, care poate fi revitalizată şi care poate să ofere acel sprijin fără de care nu vom avea rezultate bune. 

Citește și: REPORTAJ Parcul Cișmigiu, amenajat de peisagistul grădinilor imperiale de la Viena, abandonat de autorități 

Am văzut ieri informaţii în presă, inclusiv în ceea ce priveşte exploatările forestiere, o informaţie care mi-a plăcut şi pe care o salut. Implicarea DNA în destructurarea unor reţele în care sunt implicaţi uneori chiar şi poliţişti, primari, personalităţi trebuie să ducă la rezultate concrete.

Citește și: A apărut o nouă formă de poluare numită plastitar: amestecul de gudron și microplastice

Trebuie să ducă la dosare penale construite într-un mod profesionist şi la sentinţe care să pedepsească aşa cum trebuie persoanele care se implică în asemenea activităţi infracţionale”, a spus Tanczos Barna.

Totodată, ministrul Mediului a atras atenţia asupra faptului că anumite administraţii publice locale nu pot fi convinse să ia măsuri pe partea de ecologizare decât prin tragerea la răspundere pe Codul penal.

Sursa foto: Facebook/ Tanczos Barna