Stiri

Festivalul vegan ecologic Trifoi Fest va începe în Bucureşti

3
min
15/9/2023

Festivalul vegan ecologic Trifoi Fest revine în București.

Cea de-a doua ediţie va fi certificată zero waste, aşa cum este definit conceptul de către Zero Waste Europe. Implementarea conceptului se va realiza de către filiala românească a organizaţiei europene şi presupune „conservarea tuturor resurselor prin producţie responsabilă, consum responsabil, refolosirea şi recuperarea produselor, ambalajelor şi materialelor fără ardere şi fără deversări în sol, apă sau aer care amenință mediul sau sănătatea umană”.

Între 15-17 septembrie, vizitatorii vor putea găsi în curtea Malmaison din Calea Plevnei 137C, produse alimentare, produse de îngrijire și de curățenie, haine și accesorii, mobilier și decorațiuni, cărți și alte alternative ecologice, durabile sau biodegradabile, obținute fără risipă sau din deșeuri, toate vegane, potrivit România Pozitivă.

Prin dezbateri şi proiecţii de filme, participanţii pot fi inspiraţi despre cum să trăiască mai bine cu mai puţin.

Aceştia sunt încurajaţi să vină la festival cu bicicleta sau transportul în comun. Totodată, vizitatorii pot aduce o farfurie, tacâmuri şi un pahar, întrucât va exista apă filtrată de băut şi o zonă pentru spălarea vaselor.

În cadrul festivalului, vor fi disponibile cutii pentru colectarea separată a deşeurilor pe şase fracţii: resturi biodegradabile pentru compost, hârtie-carton, plastic-metal, sticlă, rezidual/menajer şi mucuri de țigară. Scopul festivalului este reducerea cu 98% a cantităţii de deşeuri care ar fi fost generată comparativ cu un festival care nu ţine cont de impactul asupra mediului.

Foto: Freepik