Life Style

Mesaj puternic dat de prințesa Beatrice a Marii Britanii care a purtat la nuntă o rochie veche de 60 de ani, împrumutată de la Regina Elisabeta

4
min
27/7/2020

Faptul că la ceremonia cu magnatul italian ducesa a ales să poarte o rochie din 1961, deși ar fi putut să își aleagă orice piesă de designer creată în 2020, este un semnal extraordinar de încurajare a comportamentului sustenabil.

O rochie purtată de Regina Elisabeta în urmă cu 60 de ani, precum și celebra diademă cu diamante purtată de regină la propria nuntă, i-au fost împrumutate miresei pentru ziua cea mare. Prin acest gest, un mesaj puternic și pozitiv a fost transmis de prințesa Beatrice a Marii Britanii, fiica cea mare a ducesei de York, cu ocazia nunții care a avut loc în secret, respectând regulile impuse de pandemie. Faptul că la ceremonia căsătoriei cu magnatul italian din industria imobiliară Edoardo Mapelli Mozzi, ducesa a ales să poarte o rochie veche, din 1961, care a aparținut bunicii ei, deși ar fi avut posibilitatea să își aleagă orice piesă de designer din 2020, este un semnal extraordinar de încurajare a comportamentului sustenabil. Rochia de tafta incrustată cu diamante a fost purtată de Elisabeta a II-a acum aproape 60 de ani, la întâlnirea cu președintele italian Giovanni Gronchi, iar diadema – aparținând tot reginei – afost purtată în 1947, la căsătoria cu Filip, Duce de Edinburgh. Regina i-a împrumutat nepoatei aceste piese pentru nuntă, urmând cu siguranță a mai fi folosite și cu alte ocazii.

În condițiile în care industria textilelor este un poluator uriaș, pe locul doi în topul poluatorilor la nivel mondial, contaminând zilnic cantități de apă impresionante, asociațiile de activiști pentru protecția mediului au salutat mesajul transmis de Beatrice a Marii Britanii și speră că gestul ei va fi urmat de cât mai multe fețe regale, dar și de oameni ca noi.

 Imagini: Benjamin Wheeler/PA/TheGuardian