Stiri

Primarul Focşaniului ameninţă că lasă oraşul în gunoaie

3
min
20/5/2022

El dă vina pe aleşii majoritari că nu au aprobat majorarea noilor tarife pentru salubrizare.

După luni de acalmie, în care majoritatea şi opoziţia din Consiliul Local nu au mai avut divergenţe importante în legislativul focşănean, se profilează un nou scandal.

Iar acesta este amplificat de un comunicat de presă al primarului PSD Cristi Misăilă, care ameninţă că oraşul se va confrunta cu o criză a gunoaielor din cauză că aleşii din majoritatea politică PNL-USR nu au fost de acord cu majorarea tarifelor pentru activităţile de salubrizare.

Se ştie că focşănenii plătesc deja cele mai scumpe servicii de salubritate din regiune, iar anul trecut, în luna noiembrie, acestea au fost majorate în medie cu doi lei/persoană.

Citește și: Cât poluează un avion pe ruta București - Cluj?

La mai puţin de jumătate de an, operatorul de salubritate, CUP Salubritate, a venit în faţa aleşilor cu noi ajustări, motivând majorarea preţurilor la carburanţi şi salariului minim pe economie. 

Tariful propus a fost de 14,46 lei/pers/lună fără TVA , ceea ce înseamnă că fiecare localnic va scoate din buzunare peste 17 lei de persoană pentru gunoiul produs. De asemenea, s-au propus noi tarife şi la activitatea de salubrizare stradală, pe considerentul că au crescut şi aici cheltuielile cu munca vie.

Citește și: Industria băuturilor se plânge că planurile Comisiei Europene afectează reciclarea sticlelor de plastic

Consilierii locali majoritari nu au fost de acord însă cu aceste majorări, resping în două şedinţe proiectele introduse chiar şi suplimentar pe ordinea de zi. 

Acest lucru l-a mâniat pe primarul Cristi Misăilă, care ameninţă că oraşul se va confrunta cu o criză a gunoaielor. Nu este exclus ca acesta să convoace o nouă şedinţă extraordinară pentru aprobarea noilor tarife, prin care să forţeze mâna aleşilor în această problemă, scrie Adevărul.