Stiri

La Constanța, ape uzate din construcții sunt deversate de unele șantiere direct în mare

4
min
8/11/2022

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut verificări în urma apariţiei unui videoclip pe reţele de socializare.

O societate de construcţii a fost amendată cu 20.000 de lei de către Garda de Mediu Constanţa după ce s-a constatat că, la un şantier deschis în staţiunea Mamaia, apa de la lucrările efectuate la fundaţia imobilului a fost evacuată prin pomparea ei în Marea Neagră, au informat, luni, reprezentanţii instituţiei.

Amendă de 20.000 de lei

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut verificări în urma apariţiei unui videoclip pe reţele de socializare.

"Urmare a unui videoclip apărut în spaţiul on-line, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa au efectuat verificări la organizarea de şantier a proiectului din staţiunea Mamaia. S-a constatat că apa de la lucrările de fundare a imobilului de pe str. Lamia se evacuează prin pompare în mare, prin intermediul furtunelor amplasate pe plajă.

Condiţiile stabilite prin avizul emis de ABA Dobrogea Litoral privind evacuarea apelor de epuisment, respectiv monitorizarea volumelor de apă evacuate, realizarea analizelor pentru apa evacuată în mare, poziţionarea şi fixarea furtunelor astfel încât să nu se afecteze plaja în zona de descărcare nu au fost respectate, faptă ce constituie contravenţie prevăzută de OUG 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 lei şi 20.000 lei", a transmis Garda de Mediu Constanţa, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, societatea care realizează lucrările menţionate a fost amendată cu 20.000 de lei şi s-au dispus măsuri de remediere a neconformităţilor identificate pe timpul controlului.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Constanța