Stiri

India, noul El Dorado al bateriilor reîncărcabile: a fost descoperit un zăcământ de 5,9 milioane de tone de litiu

4
min
24/2/2023

Zăcământul reprezintă cam 6% din rezervele mondiale.

India a descoperit un zăcământ de 5,9 milioane de tone de litiu, metal utilizat la producţia de baterii reîncărcabile, transmite vineri agenţia DPA.

Cam 6% din rezervele mondiale

Descoperirea anunţată iniţial joi de guvern este semnificativă având în vedere că rezervele mondiale sunt estimate la circa 98 milioane de tone.

Chile deţine cele mai mari rezerve, în jur de 9,3 milioane de tone, urmată de Australia, cu 6,2 milioane de tone, conform datelor Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Mai poți citi: Țestoasele marine, prea lente pentru a se adapta la încălzirea rapidă a planetei. Două specii, pericol critic de dispariție

Litiul este la mare cerere la nivel mondial, acest metal uşor fiind utilizat la bateriile reîncărcabile pentru telefoane mobile sau laptopuri. De asemenea, este o componentă a catozilor din toate tipurile de baterii pe bază de litiu care alimentează maşinile electrice.

Ministerul indian al Minelor a anunţat joi că noile rezerve au fost descoperite de serviciul de prospectare geologică din India în districtul Reasi din regiunea Jammu şi Caşmir.

Foto: Facebook/Narendra Modi