CSR

Încă un exemplu de urmat: 34 de hectare împădurite în 2022 de o Asociația Pădurea Copiilor, din bani privați

5
min
18/1/2023

Organizaţia a plantat şi îngrijit până acum peste un milion de puieţi în 26 de localităţi, cu misiunea de a creşte păduri în 100 de comunităţi până în 2035.

O suprafaţă totală de aproape 34 de hectare de teren a fost împădurită, anul trecut, de Asociaţia Pădurea Copiilor, fiind plantaţi aproape 198.500 de puieţi.

15 companii și 1.500 de voluntari

Conform unui comunicat transmis, luni, de Asociaţia Pădurea Copiilor, anul trecut au fost plantaţi 198.500 de puieţi pe o suprafaţă de 33,95 ha, cu implicarea a 15 companii şi a 1.500 de voluntari.

"Pădurea Copiilor a realizat, de asemenea, lucrări de completare şi întreţinere pe o suprafaţă de aproximativ 32 ha, pe care s-au replantat 36.150 de puieţi. Anul 2022 a însemnat totodată extinderea către 4 noi comunităţi, Munteni-Buzău, Tortoman, Glodeanu-Siliştea, Ploieşti, şi înfiinţarea a două păduri urbane miniaturale - în Urziceni şi în parcul Municipal Ploieşti Vest", arată sursa citată.

Mai poți citi: La Sintești și Jilava, încălcările de lege privitoare la deșeuri vin la pachet cu cele referitoare la arme

De asemenea, Pădurea Copiilor a dezvoltat, cu sprijinul unei companii private, Pădurea Educaţională, un proiect de educaţie nonformală ai cărui beneficiari direcţi sunt 17 elevi ai Colegiului Tehnic Forestier Câmpina.

"În 2022 au avut loc 8 ateliere interactive de lucru, în cadrul cărora participanţii şi-au dezvoltat abilităţi şi competenţe de comunicare, relaţionare, lucru în echipă şi documentare. Scopul final al proiectului constă în realizarea unei poteci tematice în pădurea din Tinosu, Judeţul Prahova, unde tinerii elevi vor susţine pentru colegii lor mai mici tururi ghidate, prezentând informaţii despre speciile plantate, biodiversitatea şi specificul zonei. 2022 a marcat, de asemenea, lansarea proiectului media ECSR.ro (Environmental Corporate Social Responsibility), dedicat comunicării companiilor şi, în general, a organizaţiilor din România cu practici şi politici responsabile de mediu", menţionează comunicatul indicat.

Sursa foto: Asociația Pădurea Copiilor