Solutii

IKEA va elimina treptat ambalajele din plastic până în 2028

2
min
2/5/2022

Angajamentul face parte din obiectivul mai larg al IKEA de a deveni o companie circulară până în 2030, după cum a raportat Fast Company.

Anunțul, făcut pe 23 noiembrie, este cea mai recentă încercare a companiei de a „a avea un impact pozitiv atât asupra oamenilor, cât și asupra planetei”.

„Eliminarea treptată a plasticului din ambalajele de consum este următorul mare pas în călătoria noastră de a face soluțiile de ambalare mai durabile și de a sprijini angajamentul general de a reduce poluarea cu plastic și de a dezvolta ambalaje din materiale regenerabile și reciclate”, a declarat Erik Olsen, managerul de ambalare și identificare IKEA of Sweden

„Schimbarea se va produce progresiv în următorii ani și se va concentra în principal pe hârtie, deoarece este atât reciclabilă, regenerabilă, cât și reciclată pe scară largă în întreaga lume.”

Mutarea se va produce în etape. Până în 2025, compania va elimina plasticul din toate ambalajele pentru consumatori. Apoi, îl va elimina din ambalajele de consum până în 2028. Este posibil ca plasticul să fie folosit în continuare pentru produsele sale alimentare după 2028, dacă aceasta este singura modalitate de a îndeplini standardele de siguranță alimentară, dar dacă acesta este cazul, acestea vor proveni din materiale regenerabile sau reciclate.

Angajamentul face parte din obiectivul mai larg al IKEA de a deveni o companie circulară până în 2030, după cum a raportat Fast Company. Compania definește circularitatea drept „eliminarea deșeurilor și utilizarea continuă a resurselor” și a promis că va folosi doar materiale regenerabile sau reciclate până la sfârșitul deceniului.

În acest scop, a eliminat deja plasticul din mare parte din ambalajele sale. Materialul reprezintă acum mai puțin de 10% din necesarul anual de ambalare. Compania a trecut deja de la utilizarea polistirenului în cutii plate la suporturi din hârtie sau carton, potrivit Fast Company. Produsele din hârtie vor înlocui probabil și o parte din restul de 10 la sută.

„Hârtia este un material foarte bun de utilizat, deoarece provine din surse regenerabile și are capacități circulare destul de puternice”, a declarat liderul IKEA în inovare în ambalaje, Maja Kjellberg, Fast Company. „Dar nu ne limităm la hârtie. Dorim să folosim alte materiale în viitor. Și avem un program de inovare în desfășurare chiar acum, în care cercetăm startup-uri și extinderi pentru a găsi noi modalități de ambalare a produselor și a altor materiale care nu sunt pe bază de lemn și fibre.”