Stiri

Republica Moldova s-a alăturat proiectului internațional ecologic „EMERITUS”

2
min
21/11/2022

Proiectul "EMERITUS” este finanțat în cadrul programului HORIZON Europe - principalul program de finanțare al Uniunii Europene pentru cercetare și inovare.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului din Republica Moldova s-a alăturat consorțiului format din 19 țări în cadrul proiectului „Protocolul de informații și investigații privind infracțiunile de mediu bazat pe mai multe surse de date”, "EMERITUS”, a anunţat Ministerul Mediului din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Moldova s-a alăturat proiectului ecologic „EMERITUS”

Potrivit instituţiei, scopul acestuia constă în realizarea și implementarea protocolului pentru investigarea eficientă a infracțiunilor din domeniul mediului (gestionarii deșeurilor), valorificând integrarea tehnologiilor inovatoare de monitorizare și analiză.

„Ulterior, se va desfășura un program de formare complementar, care va consolida capacitățile inspectorilor de mediu în domeniul informării și investigării la nivel național și transfrontalier. Din cadrul consorțiului fac parte 19 țări, printre care Spania, România, Italia, Belgia, Grecia ș.a.”, conform sursei citate.

Proiectul "EMERITUS” este finanțat în cadrul programului HORIZON Europe - principalul program de finanțare al Uniunii Europene pentru cercetare și inovare, care va dura 36 luni, începând toamna acestui an. Costul pentru implementarea acestuia este de peste 5,5  milioane de euro, fiind acoperit de către Comisia Europeană.

Sursa foto: Pexels/ Polina Tankilevitch