Stiri

Garda de Mediu rupe firmele din București, Ilfov și Giurgiu cu amenzi de sute de mii de lei: Era mai ieftin să lucrați legal!

4
min
19/5/2022

Sancţiunile au fost date pentru lipsa documentelor de transport şi o sancţiune complementară de confiscare a unui mijloc de transport, în Oraşul Bolintin, din judeţul Giurgiu.

Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat, în ultimele două săptămâni, 15 amenzi în valoare de 300.000 de lei, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, la persoane care efectuau transporturi ilegale de deşeuri.­

”Era mai ieftin să lucreze cu acte în regulă, dar au ales să transporte deşeuri fără niciun fel de documente legale. Acum au de plătit sancţiuni contravenţionale în valoare de 300.000 de lei, iar unul dintre ei a rămas şi fără autoutilitară.

Acesta este o parte din bilanţul ultimelor două săptămâni de acţiuni de control în trafic desfăşurate de Garda Naţională de Mediu, în colaborare cu Direcţia Rutieră, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru verificarea legalităţii activităţilor de transport al deşeurilor: provenite din construcţii; metalice; textile; anvelope uzate sau vehicule scoase din uz”, a transmis, luni, Garda de Mediu.

Citește și: Cât poluează un avion pe ruta București - Cluj?

Instituţia a precizat că, în urma acţiunilor desfăşurate pe raza municipiului Bucureşti, judeţului Ilfov şi judeţului Giurgiu au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 300.000 lei.

Sancţiunile au fost date pentru lipsa documentelor de transport şi o sancţiune complementară de confiscare a unui mijloc de transport, în Oraşul Bolintin, din judeţul Giurgiu.

Citește și: Industria băuturilor se plânge că planurile Comisiei Europene afectează reciclarea sticlelor de plastic

Sursa foto: Garda Națională de Mediu