Stiri

Europa și regiunile polare, cele mai afectate zone de încălzirea globală în 2022

3
min
23/1/2023

Temperaturile din Europa au crescut de două ori mai mult decât media înregistrată în ultimii 30 de ani.

Anul trecut, atât în Europa, cât și în regiunile polare, efectele încălzirii globale s-au resimțit cel mai puternic de până acum, în ultimii opt ani înregistrându-se cele mai ridicate temperaturi la nivel global, potrivit datelor furnizate de serviciul de monitorizare a climei de la nivelul Uniunii Europene.

Record, față de datele colectate din secolul XIX

Potrivit Serviciului pentru Schimbări Climatice Copernicus, pe fondul temperaturilor medii înregistrate pe tot parcursul anului trecut, 2022 a fost declarat al cincilea al la rând în care s-au înregistrat temperaturi atât de ridicate, recordul fiind calculat pe perioada de când s-a început colectarea datelor în materie de climă, în secolul al XIX-lea.

Temperaturile din Europa au crescut de două ori mai mult decât media înregistrată în ultimii 30 de ani, ceea ce a făcut ca Europa să devină continentul pe care s-a înregistrat cea mai mare rată de creștere dintre toate continentele globului.

Poți citi și: Panourile fotovoltaice, atât de dorite încât au devenit pretexte pentru înșelăciune. Percheziții în București

Potrivit datelor furnizate de raportul anual emis de Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice, în Franța, Marea Britanie, Spania și Italia s-au înregistrat temperaturi medii record în anul 2022, iar pentru restul țărilor de pe întreg continentul european, 2022 a fost al doilea cel mai călduros an din istorie.

Sursa foto: PxHere