Stiri

Elevii din clasele primare și gimnaziu din București învață prin joacă despre calitatea aerului

3
min
15/2/2021

Înscrierile la cursurile online se fac până cel târziu pe 21 februarie, direct de către profesori.

Programul educațional pentru copii "Descoperiri despre poluarea aerului pentru exploratori de 7 – 12 ani" se va desfășura prin cursuri live, în online, într-o etapă pilot, între 22 februarie și 22 martie 2021, pentru elevii din clasele I – VI din școli primare și gimnaziu din București. În luna aprilie, programul va fi extins și va avea un modul special pentru grupuri de copii de 7 – 12 ani înscriși individual de către părinți.

Programul, desfășurat alături de Philips România, include un curs format din două lecții practice și interactive, de 45 de minute fiecare, organizate live, în online. Timp de 45 de minute, trainerii îi vor ajuta pe copii să devină conștienți de poluarea aerului și să identifice soluțiile pentru un aer mai curat, care pot fi aplicate individual sau la nivel de societate. Pentru etapa pilot din perioada 22 februarie – 22 martie, înscrierile la cursurile online se fac până cel târziu pe 21 februarie doar direct de către profesori pentru participarea cu clasa.

Alături de traineri experimentați în programe educaționale de la eematico și de invitați speciali, copiii cu vârste de la 7 la 12 ani vor descoperi prin învățare experiențială ce este poluarea aerului, cum se formează acasă sau în oraș, efectele pe care le are asupra sănătății noastre, a planetei și ce soluții sunt pentru a avea un aer curat, bun de respirat.

La eematico, luăm joaca foarte înserios, așa că programul educațional va fi unul axat pe nevoile copiilor, cu multe experimente, explorare și traducerea proceselor și noțiunilor abstracte ale științei prin joacă. Copiii au nevoie de un limbaj apropiat lor, de un proces educațional interactiv în care să fie implicați constant, de activități diverse care să le mențină atenția, iar educația experiențială vine în sprijinul tuturor acestor aspecte. Prin acest program, ne așteptăm ca cei mici să învețe noțiunile de bază despre ce înseamnă poluarea aerului și să deprindă̆ respectul pentru planetă, care este datoria noastră̆, a tuturor”, spune Ion Neculai, co-fondator eematico. eematico este o organizație care deschide drumul spre inovație a programelor educaționale, printr-o abordare proprie menită să dezvolte abilitățile de viață pentru secolul XXI.