Stiri

Demolarea unui sat pentru a exploata cărbune încaieră activiștii ecologiști cu membri ai Partidului Verde în Germania

4
min
16/1/2023

Poliţia anchetează incidentul pentru încălcarea ordinii publice şi pagube aduse proprietăţii.

Ferestrele unui sediu din Leipzig (estul Germaniei) al Partidului Verde au fost sparte cu pietre în timpul unei demonstraţii de sprijin pentru satul Lützerath (landul Renania de Nord-Westphalia), care este demolat pentru a face loc unei mine de cărbune.

Geamuri sparte și graffiti

Poliţia germană a raportat incidentul joi. Christin Melcher şi Daniel Gerber, deputaţi din Partidul Verde şi membri ai parlamentului landului Saxonia, au declarat că, potrivit unor martori, atacul a avut loc în timpul unei demonstraţii spontane privind soarta satului Lützerath.

Poliţia anchetează incidentul pentru încălcarea ordinii publice şi pagube aduse proprietăţii. O altă clădire a Partidului Verde a fost vopsită cu graffiti.

''Protestele paşnice sunt întotdeauna legitime, dar astfel de acţiuni sunt complet inacceptabile. Violenţa nu este niciodată un mijloc al dezbaterii democratice. Astfel de acte de violenţă fac un deserviciu mişcării ecologiste'', au spus Melcher şi Gerber.

Mai poți citi: Schimbările climatice, printre ultimele griji ale românilor, potrivit unui sondaj al Parlamentului European

Referitor la protestele împotriva exploatării cărbunelui în satul Lützerath, care este demolat în prezent în landul Renania de Nord-Westphalia, cei doi au afirmat că democraţia implică şi compromis şi acceptarea deciziilor instanţelor judiciare.

Gigantul energetic RWE doreşte înlăturarea localităţii pentru a exploata cărbunele din zonă.

Deşi politicienii Partidului Verde au spus că RWE are dreptul legal de a exploata cărbunele, ei au exprimat ''cea mai mare înţelegere'' pentru cei care demonstrează pentru o protecţie a mediului mai bună.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Bodoklecksel