Stiri

Cât de bună pentru consum este apa de la robinet din Bucureşti, potrivit preşedintelui ANPM

3
min
24/2/2023

„Știți opiniile acelea că apa de la robinet nu ar fi destul de bună pentru consum, ba că are calcar, ba că are clor, ba că e cu nisip?”, a spus preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), Laurenţiu Alexandru Păştinaru, a vorbit despre cât de sigură este apa de la robinet din Bucureşti.

Păştinaru a povestit despre ce a văzut săptămâna aceasta la uzina de tratare din satul Roşu, comuna Chiajna, judeţul Ilfov, care se află în administrarea Apa Nova şi furnizează apă potabilă către bucureşteni.

„Știți opiniile acelea că apa de la robinet nu ar fi destul de bună pentru consum, ba că are calcar, ba că are clor, ba că e cu nisip? Azi, pot să vă spun, cu mâna pe inimă, că beau cu încredere apă de la robinet, în București”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Mai poţi citi şi: Alertă într-o ţară din Europa. Resursele de apă şi mâncare sunt puse la risc de criza climatică

„Ca să mă conving că este totul în regulă, am fost pe teren, ieri – oricum îmi era foarte dor! – ‘pe cursul râului’, până la uzina de tratare și de producție a apei potabile de la Roșu, aflată în administrarea Apa Nova, unde apa din Argeș este decantată, filtrată prin diverse metode şi prin zeci de filtre, pentru a fi curățată de orice impurități, apoi este sterilizată prin electroclorinare, înainte de a porni către stațiile de pompare și apoi către noi, consumatorii”, a spus Păştinaru.

„După tot acest circuit m-am simțit ÎN SIGURANȚĂ, pentru că sistemul de transformare a apei din râu în apă sigură pentru sănătate este cu adevărat impresionant, de la punctul de captare, până la senzorii permanenți de analizare”, a adăugat acesta.

Mai poţi citi şi: Primăria Sectorului 1 a intensificat ridicarea maşinilor parcate ilegal. Anunţul făcut de Clotilde Armand

Foto: Freepik