Solutii

Colosseum Mall intră în parteneriat cu Renovatio pentru realizarea unui sistem fotovoltaic de 1 MWp

2
min
17/8/2021

Panourile fotovoltaice vor fi amplasate atât pe acoperișul centrului comercial, cât și în parcare, pe structuri de tip carport.

Colosseum Mall, în parteneriat cu Renovatio, companie care deține în cadrul grupului o firmă specializată în soluții EPC pentru proiecte fotovoltaice, va instala un sistem fotovoltaic de 1MWp, contribuind astfel la reducerea cu 360 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon, cantitate care ar putea fi absorbită de o pădure cu peste 4,000 de copaci.

Panourile fotovoltaice vor fi amplasate atât pe acoperișul centrului comercial, cât și în parcare, pe structuri de tip carport. Suprafața acoperită de panouri fotovoltaice va fi de aproximativ 9000 mp, iar capacitatea instalată va putea produce aproximativ 1315 MWh/an.

Investiția în acest proiect va depăși 1 milion de euro și va fi asigurată de Renovatio, în baza unui parteneriat strategic de lungă durată cu Colosseum Mall.

„Reducerea emisiilor de Co2 trebuie să fie astăzi o preocupare majoră a tuturor operatorilor economici și nu numai, mai ales în marile orașe. Parteneriatul nostru cu Renovatio reprezintăun pas foarte important, întrucât putem astfel să contribuim la protecțiamediului înconjurător în mod responsabil, prin reducerea substanțială aconsumului de energie electrică.”, abdeclarat Mihai Dinu, General Manager Colosseum Mall.

Renovatio a venit cu un model de business nou pentru piața din România și face investiții în sisteme fotovoltaice pe acoperișul clienților, pe care le construiește, operează și întreține, aceștia beneficiind de energia verde produsă de sistemul fotovoltaic, în cadrul unui parteneriat pe termen lung, avantajos ambelor părți. Ne bucurăm să sprijinim mediul de afaceri, punând sustenabilitatea în prim plan, și să lucrăm alături de companii care demonstrează grijă pentru mediul înconjurător, alegând soluțiile Renovatio.

În România, acoperișul clădirilor este neexploatat, iar noi ne dorim să ajutăm companiile să eficientizeze consumul de energie electrică, prin aportul energiei verzi din sisteme fotovoltaice, în consumul propriu. Acum orice companie are posibilitatea să își eficientizeze consumul de energie.”, declară Horațiu RegnealăCEO Renovatio Solar.

Pentru sistemul fotovoltaic ce urmează să fie instalat la Colosseum, se vor folosi panouri și invertoare de ultimă generație. Echipamentele și tehnologiile utilizate de Renovatio în cadrul proiectului au performanțe și fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanți pe piața de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.