Stiri

Concurs pentru școlile din Sectorul 2 al Bucureștiului, într-o campanie de colectare separată a deșeurilor

6
min
20/9/2022

În cadrul campaniei, elevii pot participa și la un concurs de colectare separată a deșeurilor, potrivit unui comunicat de presă.

Elevii din sectorul 2 învață, alături de părinți și profesori, cum pot proteja mediul, printr-o campanie de educare și conștientizare a Armatei Selectării Atente a Plasticului (ASAP). În cadrul campaniei, elevii pot participa și la un concurs de colectare separată a deșeurilor, potrivit unui comunicat de presă.

Instituția de învățământ care va reuși să colecteze cea mai mare cantitate de deșeuri reciclabile până în data de 21 octombrie va fi premiată. Unitatea de învățământ va fi dotată cu panouri fotovoltaice și infrastructura necesară pentru a le putea utiliza. 

Citește și: 750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

“Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP) își propune să vizeze cel puțin 52 de unități de învățământ, colectarea a peste 10 tone de deșeuri reciclabile, educarea a peste 35.000 de elevi, conștientizarea acestora cu privire la tema reciclării și informarea a peste 100.000 de persoane din rândul publicului general despre proiect”, potrivit comunicatului.

“Dincolo de premiul oferit, beneficiarii concursului sunt toți elevii, profesorii și personalul administrativ al școlilor care, implicându-se în acest program, învață despre gestionarea deșeurilor și au acces la infrastructura modernă necesară procesului de colectare separată.

Citește și: Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc

Campania ASAP este una de conștientizare, în vederea gestionării corespunzătoare a deșeurilor, urmărind principiile economiei circulare (reducerea amprentei de carbon, utilizarea responsabilă a resurselor, managementul corespunzător al deșeurilor) şi reducerea cheltuielilor publice cu eliminarea deşeurilor, prin trimiterea acestora la depozitare”, potrivit comunicatului.