Stiri

Comuna Unguraș va avea pistă de bicicletă prin fonduri PNRR

5
min
6/7/2022

Consiliul Județean Cluj va pune la dispoziție terenul necesar, care aparține domeniului public aflat în proprietatea sa.

Încă o comună din județul Cluj, Unguraș, își face pistă de biciclete prin bani de la PNRR. Traseul începe din localitatea Nireș.

O pistă de biciclete, care va fi organizată în dublu sens, va fi realizată în intravilanul comunei Unguraș prin proiectul „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde în comuna Unguraș, Județul Cluj - realizarea de piste pentru biciclete la nivel local”.

În ceea ce privește traseul pistei de biciclete, acesta va începe din localitatea Nireș, la limita administrativă cu UAT Mica, și va continua până în localitatea Unguraș. Iar lungimea propusă este de 2 km.

Citește și: REPORTAJ Plaja sălbatică de la Corbu, afacere imobiliară avizată de guvernatorul Rezervației Biosfera Delta Dunării 

În vederea implementării investiției, Consiliul Județean Cluj va pune la dispoziție terenul necesar, care aparține domeniului public aflat în proprietatea sa.

Cu o valoare totală de aproximativ 1 milion de lei (984.540 de lei), fără TVA, proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Citește și: ANALIZĂ Editarea genelor plantelor, un mod inovativ și eficient de a răspunde exigențelor cauzate de schimbările climatice

„Conștienți fiind de rolul  transportului verde în viața de zi cu zi și de importanța acestuia pentru sănătatea cetățenilor, susținem inițiativele care au ca scop promovarea mijloacelor de deplasare verzi și, implicit, scăderea poluării”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Sursa foto: Pixabay