Stiri

3.000 de kilometri de trasee cicloturistice în România prin PNRR în valoare de 270 de milioane de euro

4
min
24/2/2023

Contractele au fost semnate la Palatul Victoria.

Dezvoltarea infrastructurii de trasee cicloturistice la nivel naţional va contribui la sprijinirea transportului durabil în România, iar semnarea de noi contracte pe acest tip de proiecte, în parteneriat cu autorităţile locale, vine să confirme continuarea măsurilor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a afirmat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Trasee pe diguri

Şeful Executivului a participat, joi, la Palatul Victoria, la semnarea de către Ministerul Dezvoltării şi Consiliile Judeţene lidere de proiect a patru noi contracte pentru amenajarea de trasee cicloturistice, finanţate în cadrul Componentei Turism şi Cultură din PNRR.

"Este o dovadă prin care confirmăm continuarea măsurilor stabilite în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Discutăm de patru contracte în valoare de 270 de milioane de euro care, împreună, vor finanţa construirea unor piste de bicicletă de aproximativ 3.000 de kilometri. Călătoria în natură cu bicicleta se poate face nu doar pentru sport şi recreere, ci şi pentru deplasarea către sau de la serviciu pentru un traseu amenajat special pentru biciclete, prietenos cu mediu şi care păstrează şi conservă natura", a declarat Nicolae Ciucă.

El a precizat că toate cererile de finanţare depuse au fost evaluate în cursul lunii ianuarie şi au fost semnate, în total, şapte contracte de finanţare pentru realizarea de trasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apă.

Parteneriat cu autorități locale

Totodată, premierul a subliniat beneficiile ce decurg din realizarea acestor proiecte.

"Proiectele de astăzi sunt realizate în parteneriat cu autorităţile publice locale. Obiectivul acestora este creşterea coeziunii sociale, reducerea disparităţilor şi, desigur, crearea de noi locuri de muncă, în special în mediul rural.

Mai poți citi: Spania vrea să obţină şase miliarde de euro din taxele impuse companiilor energetice şi băncilor

La fel de importantă este contribuţia noilor proiecte la sprijinirea transportului durabil prin dezvoltarea infrastructurii de trasee cicloturistice la nivel naţional. Stabilirea şi trasarea traseelor cicloturistice se va face în raport cu celelalte investiţii şi vizează creşterea accesibilităţii zonelor turistice şi, desigur, dezvoltarea infrastructurii aferente", a declarat Ciucă.

Foto: Guvernul României