Stiri

Călărași: Plajele de pe malul Dunării, închise

3
min
11/7/2022

Apa era extrem de contaminată cu bacterii fecale. 

Alertă pe malul Brațului Borcea al Dunării. Două plaje au fost închise de inspectorii de la Agenția pentru Protecția Mediului Călărași. Apa era extrem de contaminată cu bacterii fecale. 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Călăraşi a anunţat că administratorii celor două plaje au fost deja notificaţi pentru a interzice accesul cetăţenilor la scăldat.

„În baza adresei Direcţiei de Sănătate Publică din Călăraşi nr. 9981 din data de 15 iunie, prin care notifica faptul că, în urma rezultatele probelor de apă de îmbăiere prelevate în cadrul monitorizării, de la plajele S.C. Lazy Garden S.R.L. şi S.C. Albatros Horeca S.R.L., s-a identificat un risc semnificativ pentru sănătatea utilizatorilor. 

Citește și: REPORTAJ Plaja sălbatică de la Corbu, afacere imobiliară avizată de guvernatorul Rezervației Biosfera Delta Dunării 

Este vorba despre valori ale parametrului ,,Escherichia Coli" mult peste limitele admise de prevederile anexei 1 din H.G. nr. 546/2008", au anunţat reprezentanţii APM Călăraşi.

Citește și: ANALIZĂ Editarea genelor plantelor, un mod inovativ și eficient de a răspunde exigențelor cauzate de schimbările climatice

Astfel, în urma rezultatelor s-au înaintat adrese scrise celor doi operatori de plaje, prin care s-a dispus interzicerea imediată a folosirii zonelor în scop de îmbăiere.

Decizia va fi în vigoare până la "conformarea parametrilor de calitate şi adoptarea tuturor măsurilor de management adecvate privind avertizarea rapidă a utilizatorilor şi intensificarea ritmului de monitorizare", a anunţat APM.


Sursa foto: Facebook