Smart City

Thailanda. Ministrul Mediului le-a trimis unor turiști, prin poștă, gunoaiele pe care le-au lăsat într-un parc natural

3
min
24/9/2020

Pedeapsa pentru un astfel de comportament poate fi de 5 ani de închisoare sau amendă de 13.400 de euro!

Autoritățile din Thailanda au anunțat că vor lua măsuri drastice pentru a reduce poluarea, fiind una dintre țările cu cea mai mare rată a deșeurilor din plastic din lume. Ministrul Mediului a început cu o lecție pentru câțiva turiști care au lăsat ambalaje și deșeuri în urma lor, într-un parc natural, situat la 125 de km nord-est de Bangkok.

Vreau ca această acțiune să fie un mesaj clar și puternic pentru toți vizitatorii parcului, thailandezi sau străini, că nu vom tolera acest tip de comportament egoist și disprețuitor”, a declarat ministrul thailandez al mediului, Warawut Silpa-Archa.

Acesta a și publicat o serie de fotografii în care apar gunoaiele (sticle de sticlă, de plastic, ambalaje, pahare de unică folosință, dar și un tub de gaz sub presiune), precum şi colete pregătite pentru expediere. Autoritățile vor astfel să dea o lecție lumii întregi. Autoritățile cunoșteau adresa și numele vizitatorilor, având în vedere că excursioniștii trebuie să-şi înregistreze datele personale pentru a putea închiria unul dintre corturile disponibile în zonă şi a putea campa peste noapte.

Nu numai că gunoiul va fi trimis la adresa respectivă, ci va fi anunțată și politia pentru impune o amendă conform legii”, a precizat ministrul Mediului.

El a avertizat că aruncarea gunoiului în parcul național constituie o infracțiune care se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare și amenzi de până la 16.000 de dolari sau 13.400 de euro, potrivit legilor locale.