Life Style

Bulevardul Champs-Elysées din Paris va intra într-un program de ecologizare şi împrospătare

3
min
16/5/2022

În mod concret, cele două extremităţi ale bulevardului parizian lung de doi kilometri vor găzdui schimbările cele mai vizibile.

Champs-Elysées din Paris va suferi o transformare profundă pentru a fi mai verde şi cu mai puţine automobile, au anunţat miercuri primarul şi mai mulţi experţi din capitala Franţei, în cadrul unui program ce vizează ecologizarea şi împrospătarea celebrului bulevard parizian până la Jocurile Olimpice din 2024, informează AFP.

Denumit "Réenchanter les Champs-Elysées", proiectul susţinut de Primăria din Paris, consilieri locali şi Comitetul Champs-Elysées (ce grupează comercianţi şi companii de pe acest bulevard, n.r.) urmează să fie realizat în două etape.

Citește și: Problema alimentară este crucială în lupta împotriva încălzirii globale

Prima ar trebui să fie finalizată până la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris, din vara anului 2024. Cea de-a doua nu dispune deocamdată de un calendar bine stabilit.

În mod concret, cele două extremităţi ale bulevardului parizian lung de doi kilometri vor găzdui schimbările cele mai vizibile.

Citește și: GALERIE FOTO Râul Dâmbovița, poluat continuu de peste 100 de ani 

Până în 2024, Primăria din Paris va contracta fonduri de 26 de milioane de euro pentru toate lucrările programate, la care se vor adăuga 6 milioane de euro de la Solideo (compania de livrări pentru lucrări olimpice) pentru siturile vizate de Jocurile Olimpice, precum Place de la Concorde şi Grand Palais.

Sursa foto: Wikimedia Commons