Stiri

Satu Mare: Proiect de peste 2 milioane euro pentru contoare de apă inteligente

3
min
8/2/2023

La finalul proiectului, toate contoarele din municipiul Carei vor fi cu citire la distanţă şi toate contoarele de la blocurile din Negreşti-Oaş.

Societatea de apă-canal Apaserv a câştigat o finanţare de peste 2 milioane de euro pentru achiziţia a peste 8.500 de contoare de apă inteligente, care pot fi citite de la distanţă, informaţia compania, marţi, printr-un comunicat de presă.

Implementare: final de 2023

„Apaserv Satu Mare S.A. a câştigat un nou proiect european, în valoare de 2,370 milioane de euro pentru continuarea procesului de digitalizare a sistemului de contorizare a consumului de apă.

În municipiul Satu Mare există în prezent aproximativ 65% contoare digitale la persoane fizice, ceea ce înseamnă că nu este necesar ca operatorul să aibă acces în gospodăriile oamenilor, ci, exact cum se întâmplă în Occident, contorul este citit de la distanţă cu ajutorul unui dispozitiv electronic în fiecare lună.

Prin această metodă creşte semnificativ controlul şi acurateţea citirii indexului, practic o monitorizare corectă a consumului de apă", precizează sursa citată.

Poți citi și: Hidroelectrica, profit uriaș în 2022: un miliard de euro. Compania angajează pentru a putea gestiona noii abonați

Proiectul prevede achiziţionarea a 8.592 contoare de apă rece cu citire la distanţă, care vor fi utilizate pentru măsurarea consumurilor utlizatorilor serviciilor de apă pentru municipiul Satu Mare, Carei şi Negreşti-Oaş, achiziţionarea a 57 de sisteme de monitorizare debit-presiune pentru reţele de apă, care vor fi utilizate pentru zonarea şi monitorizarea debitelor şi presiunii în reţelele de distribuţie şi se vor monta în 53 de localităţi din judeţ dar şi achiziţionarea unui autolaborator de vizualizare canalizare, care va fi utilizat pentru desfăşurarea activităţii specifice de inspecţie, control şi monitorizare a reţelelor de canal.

La finalul proiectului, toate contoarele din municipiul Carei vor fi cu citire la distanţă şi toate contoarele de la blocurile din Negreşti-Oaş.

Valoare proiectului este de 2.370.000 euro, iar termen de finalizare este 31.12.2023.

foto: Facebook/Apaserv Satu Mare