Solutii

Românii pot economisi prin „Rabla pentru becuri”

3
min
13/10/2022

Scopul programului îl constituie reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră în locuințe, pentru utilizatorii casnici.

Românii vor putea să facă economie dacă accesează programul „Rabla pentru becuri”. Ministerul Mediului a lasat în dezbatere proiectul și, dacă va fi aprobat, atunci cei care vor cumpăra becuri economice vor primi vouchere.

Fiecare român va putea primi vouchere de 200 de lei pentru schibarea becurilor clasice cu unele noi, care consumă mai puțin. Folosirea becurilor economice pot reduce factura cu până la 15% lunar.

Becuri de maximum 15 W

„Finanţarea se acordă sub formă de voucher în cuantum de 200 lei cu TVA pentru achiziţionarea becurilor cu led de maximum 15 W. Este considerată cheltuială eligibilă achiziția becurilor cu led de maximum 15 W. Pentru a putea fi considerate eligibile, becurile cu led achiziționate trebuie să fie noi”, aflăm de la Ministerul Mediului.

Scopul programului îl constituie reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră în locuințe, pentru utilizatorii casnici.

„Finanţarea programului se realizează din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră încasate la Fondul pentru mediu, în limita creditelor de angajament şi bugetare prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu, aprobat conform legii, în baza contractelor de decontare şi documentelor justificative ale persoanelor fizice beneficiare”, se aratăă în proiect.

După aprobarea Guvernului, societățile comerciale se vor putea înscrie în program.

Sursa foto: PxHere