Stiri

Record pentru Oradea: în 2022, aproape 40% din deșeuri au fost reciclate sau refolosite

3
min
22/2/2023

Costul salubrizării: 32,5 milioane de lei.

Datele Primăriei privind cantităţile de deşeuri colectate din oraş arată un grad de valorificare de 36,27%, mai mare ca oricând. Dar, totuşi, orașul este încă departe faţă de obiectivul de 60% stabilit de normele europene, remarcă presa locală.

Costul salubrizării: 32,5 milioane de lei

Potrivit directorului tehnic, Sebastian Marchiş, care a făcut sinteza bilanţului într-o conferinţă de presă, anul trecut salubrizarea stradală a Oradei a costat 32,5 milioane lei, bani care s-au cheltuit pentru curăţarea a 732 de străzi, cu 50 mai multe decât în 2021.

Pentru îmbunătăţirea sistemului de colectare a deşeurilor, în 2022 operatorul de salubritate RER Vest a distribuit orădenilor 23.500 de role cu câte 25 de saci galbeni pentru reciclabile, iar Primăria a amplasat în oraş încă 44 de ţarcuri metalice şi 94 de incinte tip dulap, soluţia destinată blocurilor care nu au spaţiu suficient pentru amenajarea de incinte mari.

În acest an, Primăria vrea să angajeze o nouă firmă care să răspundă de funcţionarea ţarcurilor, după ce vechiul contract cu firma Ariston a expirat.

Puteți citi și: Stațiile de încărcare a mașinilor electrice ajung și la Galați: 12 noi bucăți au fost instalate

Pentru un control mai bun, Primăria a primit de la RER Vest acces la informaţii în timp real privind colectarea deşeurilor din ţarcuri.

Foto: Facebook/RER Vest