Solutii

Bucureștiul va avea un Masterplan pentru pistele de biciclete

5
min
10/10/2022

Nicușor Dan spune că în elaborarea documentului se vor avea în vedere atât aspecte de utilitate, cât și de turism.

Primăria Municipiului București (PMB) vrea rețea de piste de biciclete integrate la nivelul Capitalei și a demarat procesul de realizarea a unui masterplan velo. Prin realizarea acestui masterplan, municipalitatea intenționează să stabilească direcțiile de dezvoltare a infrastructurii aferente utilizării bicicletei ca mod de transport alternativ urban, ciclismului și cicloturismului.

Citește și: 750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

”Am lansat în SEAP procedura de achiziție pentru elaborarea unui “Master plan piste biciclete la nivelul Municipiului București”, un document strategic prin care vor fi stabilite direcțiile de dezvoltare a infrastructurii aferente utilizării bicicletei ca mod de transport alternativ urban. Astfel, vor fi identificate traseele optime pentru realizarea unei rețele extinse de piste de biciclete, pentru a încuraja utilizarea bicicletei concomitent cu crearea infrastructurii necesare”, a anunțat, miercuri, Nicușor Dan. 

Citește și: Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc

Edilul Capitalei a precizat că în elaborarea documentului, se vor avea în vedere atât aspecte de utilitate, cât și de turism.

Astfel, rețeaua de piste va trebui să fie conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuție și să facă legătura între zonele rezidențiale și zonele principale de interes precum locuri de muncă, de educație, zone comerciale, instituții, dar și cu localitățile și platformele industriale limitrofe Capitalei.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Pacopac