Stiri

Olandezii de la Photon Energy N.V. construiesc 6 parcuri fotovoltaice în România

1
min
15/5/2024

Bugetul pentru realizarea investiției în energie verde este de 15 milioane de euro.

Photon Energy N.V., un grup olandez, a anunțat semnarea unui acord de împrumut securizat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în valoare de până la 15 milioane de euro. Acest împrumut va finanța construcția și finalizarea a șase parcuri fotovoltaice în România, cu o capacitate de 29 MWp, conform focus-energetic.ro.

"Semnarea acestui acord de finanțare confirmă succesul modelului nostru de afaceri integrat, care se bazează pe dezvoltarea, proiectarea, construirea, finanțarea și operarea sistemelor fotovoltaice, precum și pe monetizarea energiei generate, pe piața românească. Decizia noastră de a investi în construcția de centrale electrice fotovoltaice suplimentare, cu o capacitate totală de 29 MWp, și de a vinde energia electrică pe piață reprezintă o mare încredere în sectorul energetic românesc, la fel cum o reprezintă și finanțarea proiectelor noastre oferită de BERD", a declarat directorul grupului Photon Energy, Georg Hotar.

Împrumutul acordat de EBRD este posibil datorită unei garanții din partea Uniunii Europene în cadrul programului său InvestEU.

Dezvoltă proiecte solare la scară largă

Photon Energy dezvoltă în prezent proiecte solare fotovoltaice la scară largă, cu o capacitate totală combinată de peste 1,2 GWp în Australia și principalele piețe din Europa Centrală și de Est, inclusiv peste 210 MWp în România.

Grupul Photon Energy este un conglomerat de companii ce furnizează energie solară, soluții de apă curată și remediere a mediului la nivel mondial. Serviciile sale de energie solară sunt oferite de Photon Energy, care, din înființarea sa în 2008, a construit și a pus în funcțiune centrale solare cu o capacitate combinată de peste 160 MWp și deține centrale electrice cu o capacitate combinată de 131,1 MWp în portofoliul său. În prezent, compania dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de 1,2 GWp în Australia, Ungaria, Polonia și România și oferă servicii de operare și întreținere pentru 700 MWp la nivel global.

Prin filiala sa Lerta, Grupul Photon Energy deține licențe de tranzacționare a energiei electrice în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România și Serbia. Grupul Photon Energy are sediul central în Amsterdam, cu birouri în Australia și în Europa.