Primăria Capitalei anunţă începerea tratamentelor de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie pe anul acesta, potrivit unui comunicat al Municipalităţii transmis miercuri.
Asociațiile de locatari, reclamații fără număr
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de marţi, Programul Unitar de Acţiune (PUA) pentru deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie în 2023, noutatea fiind că anul acesta a fost prevăzută şi efectuarea tratamentelor de combatere a gândacilor, ca urmare a numeroaselor sesizări şi reclamaţii primite din partea bucureştenilor.
Combaterea gândacilor va fi efectuată, la solicitarea asociaţiilor de proprietari/locatari, doar la subsolurile de bloc. Pentru efectuarea acestor tratamente, se va utiliza produsul insecticid K-Othrine Partix, folosit cu precădere la combaterea insectelor târâtoare.
Mai poți citi: Primul muzeu interactiv pentru educaţie de mediu din România. Cum arată ECO MUSEUM
Produsele utilizate de Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA pentru combaterea dăunătorilor în domeniul igienă şi sănătate publică sunt avizate de Ministerul Sănătăţii.
Din februarie, angajaţii Eco Igienizare Bucureşti SA vor demara şi deratizarea. Tratamentele vor fi efectuate permanent, ciclic, pe spaţii deschise din domeniul public şi privat al Municipiului Bucureşti; parcuri, spaţii verzi, Grădina Zoologică; locuri de agrement, terenuri de sport; cimitire; terenuri ale instituţiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice; terenuri aferente imobilelor cu spaţii destinate locuinţelor colective - asociaţii de locatari/proprietari, cămine studenţeşti, cămine de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţă; pieţe şi târguri agroalimentare.
Unde se pot face sesizări
Totodată, acestea se vor aplica pe spaţii comune închise ale clădirilor persoanelor fizice şi juridice (casa scării, subsol şi alte asemenea); clădiri aparţinând instituţiilor publice şi entităţilor subordonate Municipalităţii, subsol şi spaţiile tehnice, de producţie, supraterane; imobile care ţin de instituţii publice ale autorităţilor locale, altele decât Municipalitatea (subsol); clădiri cu spaţii destinate locuinţelor de tip condominiu - asociaţii de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuinţe sociale - subsol; căminele şi canalele aferente reţelelor tehnico-edilitare; guri de vizitare, cămine şi canale aferente sistemului de transport şi distribuţie agent termic în sistem centralizat; punctele termice aferente sistemului de transport şi distribuţie agent termic în sistem centralizat; sistemul de monitorizare a traficului în Bucureşti.
Pentru tratamentul de deratizare în subsoluri se foloseşte produsul raticid Agrorat Pellet, iar pentru cele pe spaţiile exterioare - Racumin Paste.
Pentru eficienţa tratamentelor de deratizare, operatorii Eco Igienizare Bucureşti SA recomandă măsuri de împiedicare a accesului rozătoarelor în subsoluri, precum şi de stopare a înmulţirii acestora pe spaţiile exterioare.
Programul Unitar de Acţiune pentru anul 2023 prevede 14 tratamente de dezinsecţie ţânţar larvă (faţă de şapte realizate în 2022) şi cinci pentru căpuşe (în 2022 au fost efectuate patru).
Cetăţenii pot face sesizări şi reclamaţii în legătură cu apariţia oricăror focare de infestare în Capitală la numărul de telefon 0752.041.898, precum şi la adresa de mail sesizări@cmeib.ro.
Foto: Facebook/Compania Municipală Eco Igienizare