Stiri

Australia extermină milioane de albine pentru a-și salva industria de miere

8
min
18/7/2022

 Țara a fost lovită de curând de varroa, o boală provocată de un acarian care afectează albinele și care se extinde rapid.

Cel puțin 600 de stupi în care erau aproximativ 18 milioane de albine au fost distruși în Australia, care încearcă astfel să-și salveze industria apicolă, a informat The New York Times. Autoritățile luptă astfel cu o boală provocată de un parazit.

Australia a fost lovită de curând de varroa, o boală provocată de un acarian care afectează albinele și care se extinde rapid. 

Răspândirea acestei boli ar afecta sectorul apicol din Australia ducând la pierderi de 70 de milioane de dolari pe an, a spus directorul unei agenții pentru protecția mediului din New South Wales.

Citește și: ANALIZĂ Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

Au fost deja distruși 600 de stupi care aveau fiecare câte 30.000 de albine. 

Varroa este un parazit care se dezvoltă pe corpul albinelor și se folosește de acestea pentru a supraviețui. Când acarianul se atașează de corpul albinei, este capabil să ia o substanță numită hemolimfa direct de la insecta afectată. Albinele ajung astfel să fie foarte slăbite și în unele cazuri, mor.

Citește și: Groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș, finanțată de UE în baza unor documente false  

Prezența acestor acarieni este cauza reducerii bruște a numărului de colonii de albine din afara Australiei și a scăderii rapide a volumului producției de miere, a scris The Financial Times.

Acarianul a fost descoperit pentru prima dată în Australia, în Newcastle, la sfârșitul lunii iunie, iar de atunci sectorul apicol a fost puternic afectat. 

„Între secetă, incendii, inundații, acum - varroa pare să fie încă un ghinion pentru apicultori în ultima vreme”, a spus Ana Martin, repezenatnt al unei asociații din industrie.

Sursa foto: Flickr