Solutii

Acțiuni de prevenire și combatere a plasticului pe ape

1
min
27/3/2024

Petru, containerul-pește care se hrănește cu deșeuri de plastic, vă invită să-l hrăniți.

Trei acțiuni, pentru prevenirea și combaterea plasticului din ape, s-au desfășurat weekend-ul trecut cu ajutorul celor de la Organizația "Salvati Prutul" Iași, care inspiră și mobilizează de fiecare dată cu succes comunitatea locală. Membrii de la Asociația Studenților Biologi din Iași, și voluntari de toate vârstele, au spus prezent pentru o natură curată, fără plastic, se arată pe pagina de Facebook Cu Apele Curate.

Din acțiunea de igienizare de pe malurile râurilor Jijia și Prut, în amonte și aval de confluența lor și în zona Moreni, au fost strânși 61 de saci, din cei 71 colectați în total, care conțin deșeuri de plastic.

De asemenea, a fost remontată bariera plutitoare pe Jijia, la confluență cu râul Prut, care fusese dezinstalată în perioada iernii pentru a fi protejată de temperaturile scăzute.

Petru, containerul-pește care se hrănește cu deșeuri de plastic, a fost golit iar membrii echipei îi invită pe toți cei care ajung în zonă să-l folosească cu încredere și să arunce plasticul în burta peștelui flămând.

Echipa Salvați Prutul va continua activitățile din Săptămâna Apelor cu ateliere educaționale despre biodiversitatea râului Prut și importanța protejării habitatului în 3 școli riverane Prutului.

Photo: Facebook Cu Apele Curate