Solutii

Vizita Comisarului European Jutta Urpilainen la București

1
min
25/4/2024

Discuții despre Strategia Global Gateway și Rolul României

În perioada 24-25 aprilie, Jutta Urpilainen, comisarul european pentru parteneriate internaționale, se află în vizită la București pentru a discuta cu părțile interesate din România despre strategia de investiții „Global Gateway” a UE, se arată într-un comunicat de presă.

Comisarul Urpilainen se va întâlni cu prim-ministrul Marcel Ciolacu pentru a discuta despre rolul pe care România îl poate avea în aprofundarea parteneriatelor internaționale ale UE și în promovarea dezvoltării durabile la nivel mondial, în contextul geopolitic actual.

De asemenea, comisarul se va întâlni cu reprezentanți ai sectorului privat românesc pentru a discuta modul în care Global Gateway poate stimula întreprinderile românești să investească în piețele emergente.

Pe parcursul vizitei, comisarul va face schimb de opinii cu experți români din domeniul politicii externe și va dialoga cu studenți de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Universitatea București.

Înainte de a pleca înapoi la Bruxelles, comisarul Urpilainen va vizita Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” pentru a cunoaște mai bine tradițiile și bogata istorie a României.

Sursă foto: Comisia Europeană