Life Style

Ziua mondială a reciclării marcată și în acest an pe 18 martie

2
min
2/5/2022

Reciclarea este o parte cheie a economiei circulare, contribuind la protejarea resurselor noastre naturale.

În fiecare an, Pământul este văduvit de miliarde tone de resurse naturale și la un moment dat, într-un viitor nu prea îndepărtat, acestea se vor epuiza.

Ultimul deceniu a fost cel mai fierbinte din istorie, iar acum ne confruntăm cu o urgență climatică de proporții inegalabile. Dacă nu facem schimbări semnificative și rapide, vom vedea o creștere continuă a temperaturilor globale, topirea calotelor glaciare, continente în flăcări și defrișări rapide.

Acest lucru afectează în mod direct umanitatea, prin creșterea sărăciei, imigrația din comunitățile strămutate, pierderile locurilor de muncă, munții de deșeuri și habitate naturale pe cale de dispariție. Avem puterea de a face schimbări de durată pentru a combate acest lucru, reciclarea fiind recunoscută ca unul dintre Obiectivele de dezvoltare durabilă 2030 ale ONU.

Reciclarea este o parte cheie a economiei circulare, contribuind la protejarea resurselor noastre naturale. În fiecare an, „a șaptea resursă” (deșeurile reciclabile) economisește peste 700 de milioane de tone în emisiile de CO2 și se estimează că aceasta va crește la 1 miliard de tone până în 2030. Fără îndoială, reciclarea este în prima linie în ceea ce privește salvarea viitorului planetei și a umanității.

Ziua Globală a Reciclării a fost creată în 2018 pentru a ajuta la recunoașterea și celebrarea importanței pe care o joacă reciclarea în conservarea resurselor noastre primare prețioase și în asigurarea viitorului planetei noastre. Este o zi în care lumea este stimulată să se unească într-o singură voce împotriva schimbărilor climatice și a risipei de resurse.