Stiri

WWF Internaţional propune o uniune între liderii lumii şi populaţie pentru un viitor sustenabil

4
min
7/6/2022

Apel către toţi liderii politici şi de business să accelereze eforturile lor pentru a combate criza climatică.

WWF Internaţional trage un semnal de alarmă asupra faptului că lumea se îndreaptă către o catastrofă ecologică, care trebuie să fie evitată cu orice preţ şi propune liderilor politici şi de business să accelereze eforturile lor pentru a combate criza climatică.

Avertismentul WWF vine în contextul în care emisiile de gaze cu efect de seră sunt în continuă creştere şi natura este tot mai distrusă. Ritmurile alerte de creştere creează un dezechilibru fără precedent, ce pune în pericol supravieţuirea oa-menilor şi a animalelor.

Citește și: Uniunea Europeană nu și-a îndeplinit obiectivul de a cheltui 20% din buget pentru schimbări climatice

WWF Internaţional face apel la toţi liderii politici şi de business să accelereze eforturile lor pentru a combate criza climatică.

„Este important să recunoaştem că s-au făcut progrese în ultimul an în priv-inţa problemelor grave de mediu , însă nu suficient pentru a evita o catastrofă ecologică, dacă nu luăm măsuri urgente şi fără precedent.

 Citește și: Garda de Mediu: ”Sinteştiul nu se vindecă, e dependent de incendieri ilegale, de cauciucuri și cabluri arse”

În faţa instabilităţii politice şi economice, liderii reuniţi la Davos trebuie să găsească un echilibru între soluţiile pentru situaţia actuală şi acţiunile pe termen lung atât de necesare pentru a creşte rezilienţa şi pentru a asigura o planetă sănătoasă pentru generaţiile viitoare.

Acest lucru înseamnă atingerea obiectivelor cli-matice, tranziţia către siteme alimentare durabile şi intensificarea eforturilor de conservare a ecosistemelor şi biodiversităţii rămase pe planetă”, a declarat Marco Lambertini, director general WWF Internaţional.

Sursa foto: Pixabay