Stiri

VIDEO O alunecare de teren masivă a afectat prima bandă a autostrăzii A10 Sebeș - Turda în apropiere de Alba Iulia. Trafic închis în februarie

3
min
3/2/2023

O porțiune de un kilometru va fi închisă traficului.

Traficul va fi închis toată luna februarie pe sensul de deplasare Sebeş – Turda, de pe autostrada A10, pentru remedierea carosabilului distrus ca urmare a unei surpări masive apărute recent, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Practic, o bucată din prima bandă de circulaţie a autostrăzii Sebeş-Turda s-a rupt, în urma unei alunecări de teren serioase, deplasând parapetul metalic şi gardul de protecţie de pe marginea drumului. Alunecarea de teren produsă la autostrada aflată încă în garanţie a avut loc în apropiere de Alba Iulia (VIDEO).


Ce se închide, pe unde se circulă


„Pentru remedierea unor deficienţe apărute în ultima perioadă, la cererea constructorului, CNAIR a luat decizia ca, începând de miercuri, 01.02.2023, ora 08:00, timp de 30 de zile, traficul să fie închis pe sensul de deplasare Sebeş – Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 – 16+800. Pe perioada instituirii restricţiilor traficul va fi deviat astfel: ieşirea de pe autostradă se va realiza prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140, din care se va realiza şi revenirea pe autostrada A10, prin utilizarea bretelei de acces 4”, se arată în comunicatul CNAIR.
Compania de drumuri precizează că toate lucrările necesare vor fi efectuate de constructor din fonduri proprii, acestea fiind în perioada de garanţie.

foto: Youtube/Z