CSR

Un milion de pungi de plastic, transformate în artă

4
min
23/8/2022

Proiectul are în centru o colectă de pungi de plastic care urmează să fie transformate în instalații de artă și prezentate publicului în toamna acestui an.

Hub-ul cultural Rezidența9 din București anunță lansarea One Minute Older, o campanie de conștientizare a impactului pe care plasticul îl are asupra vieților noastre, prin artă.

Proiectul are în centru o colectă de pungi de plastic care urmează să fie transformate în instalații de artă și prezentate publicului în toamna acestui an. Bucureștenii sunt încurajați astfel să își doneze „punga cu pungi”.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

Punctul central al donațiilor este Rezidența9 (strada I.L. Caragiale 32, Sector 2), unde va fi instalată o „pungă cu pungi” supradimensionată, din material textil, dar astfel de containere vor fi amplasate și în alte puncte din oraș și din țară. Obiectivul campaniei este de a strânge 1 milion de pungi de plastic, care vor fi ulterior reciclate.

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

În perioada august – septembrie 2022, la Rezidența9, se vor desfășura 10 workshop-uri coordonate de un grup de artiști și adresate publicului larg în cadrul cărora va fi creat suportul unei instalații din pungile de plastic colectate. Ideea acestor workshop-uri este inspirată de AEROCENE, un proiect – manifest creat de artistul spaniol Tomás Saraceno.

Sursa foto: Facebook/ Rezidența9