Stiri

VIDEO Dezastru ecologic lângă parcul IOR: copaci de pe 12 hectare au fost sabotați în vederea defrișării 

4
min
23/8/2022

Bucureștiul pierde din puținul spațiu verde pe care îl are.

Arborii au fost găuriți cel mai probabil cu bormașina pe un teren de zece hectare care a făcut parte dintr-unul dintre cele mai vechi parcuri ale Capitalei, spun autoritățile locale. 

Găuri cu bormașina în trunchiuri

Sute de pini, plopi, frasini și stejari sunt acum uscați din cauza unei acțiuni pe care voluntarii de mediu o consideră criminală. Iată ce a descoperit Inspectorul Pro: filmările surprinse cu o dronă arată o mulţime de arbori sănătoşi care s-au uscat peste noapte. Copacii par să nu se fi distrus însă pe cale naturală.

Imaginea de la sol este şocantă. La baza trunchiurilor uscate se pot vedea găuri, făcute cel mai probabil cu o bormaşină. Urmele de rumeguş trădează o posibilă acţiune de distrugere.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

Vorbim despre 12 hectare uscate în estul Capitalei. O mare de pini, plopi, frasini şi stejari. Conform Primăriei Sectorului 3, zona făcea parte, până acum câţiva ani, din Parcul IOR.

Terenul cu arborii uscaţi a fost retrocedat în 2005. Primul proprietar ar fi fost un bătrân care avea atunci 91 de ani. Cele 12 hectare nu au stat însă prea mult în posesia lui. A cedat drepturile litigioase către o doamnă care are acum 88 de ani şi este proprietara mai multor spaţii de valoare din Bucureşti. Am mers să o căutăm.

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

Sursa foto: Flickr/ Paul Istoan