Stiri

VIDEO Cerb surprins într-o pădure din Banat, după ce a „lepădat” coarnele vechi și a început să îi crească noul „trofeu”

5
min
21/6/2022

Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare.

O cameră de supraveghere montată de un angajat al Romsilva într-o pădure din Banat a surprins un cerb căruia au început să îi crească noile coarne după ce vechile coarne au fost „lepădate”.

„În această filmare frumoasă se poate observa în film cum coarnele cerbului sunt în creștere, după ce le-a ”lepădat” la începutul primăverii.

Coarnele cresc la loc pe toată durata verii, apoi acestea se consolidează până în perioada boncănitului, perioada de împerechere din perioada toamnei, când cerbii se luptă între ei pentru supremație asupra cârdurilor de ciute”, explică Romsilva într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citește și: A apărut o nouă formă de poluare numită plastitar: amestecul de gudron și microplastice

Specialiștii Regiei Neționale a Pădurilor spun că cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.

„Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, spune Romsilva.

Citește și: REPORTAJ Parcul Cișmigiu, amenajat de peisagistul grădinilor imperiale de la Viena, abandonat de autorități 

Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

Sursa foto: captură Facebook/ Romsilva