Stiri

Vicepreşedintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, reclamă defrişări masive pe dealurile Nădragului

3
min
23/2/2023

Poliția și primăria nu știu nimic.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alexandru Proteasa (PNL), a declarat că a descoperit pe dealurile din zona comunei Nădrag defrişări masive, iar lemnele tăiate depozitate până în şosea şi drumul spart de utilaje reprezintă un pericol pentru circulaţie, dar şi o dificultate majoră pentru accesul maşinilor de intervenţii în situaţii de urgenţă.

Poliția și primăria nu știu nimic

„Am avut ninsori în zona Nădrag şi s-a depus strat de gheaţă care nu a fost deszăpezit. Am amendat societatea care ar fi trebuit să cureţe drumul, dar partea care ne îngrijorează este că cei care exploatează lemn în zonă au distrus şanţurile de scurgere a apei pluviale şi o parte din drum. În caz de situaţii de urgenţă, o ambulanţă, pompierii ajung mai greu, fiind doar acel drum judeţean de acces în localitate.

Am constatat că Poliţia Naţională nu ne-a informat că sunt lemne care stau pe marginea drumului, unele dintre ele intrând efectiv pe drum. Nici primăria nu ne-a semnalat că e un pericol, acele lemne fiind depozitate într-un mod care afectează siguranţa traficului. Am fost şi mai surprins când am observat dealuri întregi defrişate masiv, fapt care stârneşte îngrijorare", a afirmat Alexandru Proteasa.

Vicepreşedintele CJ Timiş a arătat că sub 12% din suprafaţa judeţului este acoperită de păduri, una dintre cele mai mici din ţară.

Poți citi și: Tánczos Barna: În PNRR avem zero lei pentru tehnologii prietenoase cu mediul pentru exploatarea forestieră

Proteasa a afirmat că nici Garda de Mediu, nici cea Forestieră nu au verificat situaţia defrişărilor, iar cu aplicaţia Google Earth s-ar putea observa că în fiecare an s-a tăiat masiv lemn din zona comunei Nădrag.

„Pe lângă partea de siguranţă, este şi îngrijorare privind acest aspect. Comuna Nădrag are potenţial turistic, avem Vârful Padeş, este o zonă atractivă pentru turişti. Această exploatare a lemnului scade şi numărul de turişti", a punctat Alexandru Proteasa.

Vicepreşedintele CJ Timiş a mai menţionat că a sesizat în scris Prefectura şi Garda Forestieră, iar instituţia sa a aplicat amenzi în limita de competenţă.


foto: Facebook/Proteasa Alexandru