Life Style

Unul din șase britanici și-a pus pe lista de rezoluții pentru 2021 obiective legate de mediu

3
min
7/1/2021

50% dintre respondenți și-au propus să se străduiască mai mult în colectarea separată a deșeurilor.

Un studiu realizat în Marea Britanie, pe un eșantion de 3.000 de persoane, a arătat că unul din șase adulți și-a făcut promisiuni legate de un stil de viață mai sustenabil. Rezoluțiile verzi s-au aflat în top mai sus chiar decât relațiile romantice sau hobbyuri noi.

Astfel, jumătate din cei chestionați au răspuns că vor să devină mai buni la a colecta separat deșeurile, 49% și-au propus să mănânce mai puțină carne, 38% au pus pe listă să meargă pe jos sau cu bicicleta mai mult, iar 36% își doresc să arunce mai puțină mâncare.

Este chiar încurajator”, a susținutTrewin Restorick, CEO-ul Hubbub, care a realizat studiul. „Schimbările pe care publicul și le dorește ca parte din rezoluțiile de Anul Nou sunt foarte aliniate cu cel mai recent raport al Comitetului privind Schimbările Climatice care detaliază pașii pe care Marea Britanie ar trebui să-i facă pentru a ajunge la zero net emisii până în 2050.”

Sondajul a arătat o schimbare în atitudinea britanicilor privind și achiziția de haine. Peste o treime au susținut că vor să cumpere mai puține lucruri care nu sunt necesare, iar cei din categoria 16-24 de ani au declarat că ar prefera confortul și căldura în detrimentul modei, în această iarnă.

O analiză asemănătoare realizată de firma McKinsey a prezis că în 2021 clienții și investitorii vor premia companiile care vor trata angajații și mediul cu respect. „Mesajul din partea publicului către business-uri este tare și clar: nu mai promovați produse de care oamenii nu au cu adevărat nevoie și începeți să produceți unele care să dureze”, a mai spus Restorick.