Stiri

Planeta se pregăteşte pentru înrăutăţirea incendiilor din cauza schimbărilor climatice. Românii le pornesc

4
min
6/7/2023

În timp ce planeta se pregăteşte pentru o înrăutăţire a incendiilor de vegetaţie cauzate de schimbările climatice în 2023, în România au început cele iniţiate intenţionat de oameni.

Două incendii au avut loc sâmbătă, 18 martie, pe un teren aflat în apropierea localităţii Nușfalău din Sălaj, fiind anunţate la 112 la doar cinci minute distanţă, potrivit sportulsalajean.ro.

Flăcările au mistuit aproximativ 15 hectare de vegetaţie uscată, astfel de acţiuni punând în pericol atât viaţa şi bunurile oamenilor, cât şi fauna şi mediul. Totul, cu scopul de a pregăti terenul pentru lucrările agricole de primăvară, prin arderea resturilor vegetale.

Săptămâna trecută a mai avut loc un „foc masiv” într-o arie naturală protejată, la câţiva kilometri de municipiul Bacău. Incendiul s-a petrecut în comuna Buhoci, pe Lunca Siretului, pe o suprafaţă de două hectare, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Bacău (ISUJ Bacău) pentru Green News. Cu această ocazie, ISUJ Bacău a spus că toate primăriile din judeţ au fost instruite să prevină arderile intenţionate de vegetaţie.

Între timp, lumea se pregăteşte de incendii de vegetaţie regulate în 2023, fenomen care în trecut ar fi fost considerat „excepţional”. Experţii în climă preconizează că temperaturile vor creşte, iar valurile de căldură se vor înmulţi din cauza crizei climatice, potrivit Le Monde.

Foto: pvproductions/Freepik