Stiri

Un cunoscut activist de mediu a fost atacat cu pietre în timp ce filma un camion cu lemne

5
min
11/12/2020

Săptămâna aceasta s-a viralizat un clip al lui Daniel Bondar, un cunoscut activist pentru mediu din Suceava. În ultima sa acțiune pentru stoparea traficului ilegal cu lemn, mașina în care se afla a fost împinsă în parapetul de pe marginea drumului.

În cursul serii de 7 spre 8 decembrie, activistul de mediu a sezizat în traficul rutier un camion încărcat cu lemne despre care avea informații că încalcă mai multe reguli. Bodnar și mai mulți colegi activiști s-au angajat în urmărirea acestui camion care circula pe raza localității Vama și, în același timp a apelat și la 112 pentru a anunța incidentul. În timpul acțiunii, între localitățile Bucșoaia și Gura Humorului, autoturismul în care se aflau urmăritorii a fost lovit de o mașină, împingându-l până în parapetul de pe marginea drumului. Mai mult de atât, șoferul mașinii care l-a împins, l-ar fi amenințat pe Bodnar cu bătaia.

Camionul încărcat cu material lemnos a fost oprit de poiliție în zona localității Humorului.

Activistul Dan Bodnar a declarat că va depune plângere penală împotriva șoferului autoturismului care a provocat accidentul, care este rudă cu patronul firmei care transporta buștenii și de abia ieșise din pușcărie.