Life Style

Uber oferă șoferilor fonduri pentru achiziția de mașini cu zero emisii

3
min
12/9/2020

În România, Uber a încheiat un parteneriat cu Volkswagen pentru reduceri la achiziția de mașini electrice.

Ca plan pe termen lung, Uber își propune să devină o platformă de mobilitate cu zero emisii, în 10.000 de orașe și pe șase continente. Astfel, călătoriile vor fi realizate în vehicule cu zero emisii poluante și servicii de micro-mobilitate. Primul obiectiv, stabilit pentru anul 2025, este ca 50% din totalul kilometrilor parcurși în șapte capitale europene (Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Lisabona, Londra, Madrid și Paris) să se realizeze în vehicule cu zero emisii.

Pentru acest scop, Uber va oferi fonduri în valoare totală de 800 de milioane de dolari, pentru sute de mii de șoferi din Europa, Statele Unite și Canada. Cu ajutorul acestor fonduri, șoferii vor putea face tranziția către mașini cu zero emisii. În România, unde serviciul Uber Green este disponibil din februarie 2018, compania a încheiat un parteneriat cu Volkswagen pentru a-i ajuta pe șoferi să acceseze reduceri pentru achiziționarea de mașini electrice.

Uber Green se extinde

Uber va continua extinderea serviciului Uber Green în Europa, prin intermediul căruia utilizatorii pot călători în mașini cu un nivel scăzut de emisii, pentru o mică taxă suplimentară. Până la finalul anului 2021, Uber Green va fi disponibil, de la cele 37 de orașe în care serviciul este disponibil în prezent, în 60 de orașe, printre care se numără Londra și Barcelona. Astfel, utilizatorii vor putea alege o călătorie cu zero emisii în orașele care reprezintă 80% din business-ul european al Uber.

Până acum, în România, mai mult de 225.000 de pasageri au ales să călătorească cu Uber într-o mașină electrică. În total, aceștia au parcurs o distanță de aproape 3.000.000 km.

Un alt pas făcut de companie pentru a oferi noi opțiuni de micro-mobilitate a fost integrarea trotinetelor electrice Lime în platforma Uber. Începând cu luna iulie a acestui an, bucureștenii au posibilitatea de a închiria o trotinetă Lime prin intermediul aplicației Uber, având astfel mai multe variante de transport sustenabil și accesibil. În plus, pentru a le ușura șoferilor tranziția către vehicule cu zero emisii, Uber a încheiat o serie de parteneriate care reprezintă o premieră pentru industrie. În Marea Britanie, Uber și BP au semnat un acord care le oferă șoferilor din Londra acces la hub-uri de încărcare dedicate, iar în Franța, parteneriatul cu EDF va asigura o nouă infrastructură de încărcare rapidă, dar și reduceri pentru instalațiile de încărcare ce pot fi utilizate acasă.