Stiri

O nouă pistă de biciclete în una dintre zonele preferate de sibieni în minivacanțe

2
min
17/11/2022

Autoritățile locale din Avrig vor să construiască pista de biciclete pe drumul județean 105 F, iar banii speră să-i obțină prin PNRR.

O pistă de biciclete va fi amenajată în următorii 4 ani pe Valea Avrigului, zona preferată de sibieni în minivacanțe. Este vorba despre drumul ce leagă Avrigul de Poiana Neamțului, la capătul căruia se găsește și o fermă de cerbi.

Autoritățile locale din Avrig vor să construiască pista de biciclete pe drumul județean 105 F, iar banii speră să-i obțină prin PNRR. Pentru a depune însă proiectul au nevoie ca acest drum să treacă în administrare locală.

Pistă de biciclete în una dintre zonele preferate în minivacanțe

Consiliul Județean Sibiu urmează să aprobe un proiect în acest sens la ședința din 24 noiembrie 2022.

Conform graficului general de realizare a investiției, pista ar putea fi gata spre sfârșitul anului 2026. Până atunci, mai rămân de executat alte lucrări pe o parte și alta a drumului: companiile de apă și gaz trebuie să intervină pentru rețelele de utilități. Abia după aceste intervenții, prevăzute pentru a fi finalizate anul viitor, se poate vorbi despre modernizarea drumului și construirea pistelor de biciclete, au precizat reprezentanții Primăriei Avrig.

Sursa foto: PxHere