Solutii

Cum arată un trotuar din Bucureşti, după ce oamenii au sunat la poliţie să îl elibereze de maşini

3
min
2/5/2023

„Cu cât sunt mai mulţi oameni care sună poliţia când sunt probleme pe acelaşi subiect, cu atât mai repede rezolvă”, a precizat comunitatea Grow Up Romania, care a arătat schimbarea.

Un trotuar din jurul parcului Grădina Icoanei a fost eliberat de maşini, după ce oamenii au trimis sesizări poliţiei locale.

Potrivit legii, şoferii care blochează trotuarele, staţiile de transport public sau trecerile de pietoni vor primi o amendă de 3.000 de lei dacă refuză să se prezinte la secţia de poliţie să comunice datele de identificare. Astfel, notificările poliţiei locale pentru sancţionarea parcării ilegale pe domeniul public nu pot fi ignorate de şoferi.

Potrivit comunităţii Grow Up Romania, care a ajutat în eliberarea trotuarului din jurul parcului Grădina Icoanei, accesul în parc este blocat de maşini frecvent, care sunt „parcate până în gard, pe trecerea de pietoni”.

„Cetățenii au trimis sesizări autorităților, care s-au mobilizat și au pus notificări pe mașini. După numeroase sesizări, se pare că șoferii au înțeles că trebuie să lase liber trotuarul. Mulțumim pentru toate poveștile de succes pe care ni le transmiteți”, a scris Grow Up Romania pe Facebook.

„Cum aţi reuşit?! Pentru că nouă poliţia locală ne spune că nu are ce face: amendează doi, pleacă, vin alţi trei în loc”, a comentat Grupul civic Aviatorilor.

„Cu cât sunt mai mulți oameni care trimit sesizări, sună poliția când sunt probleme pe același subiect, cu atât mai repede rezolvă poliția și primăria. Deci vorbiți cu membrii comunității să insiste cu sesizări”, a explicat comunitatea Grow Up.

Foto: Grow Up Romania/Facebook