Stiri

Combinatul TMK Reşiţa, continuu monitorizat de autorităţile de mediu, poluează şi după reparaţii

3
min
11/1/2023

Autoritățile spun că verifică plângerilor cetățenilor, dar nu a depistat o poluare peste limitele legale.

După o pauză de câteva săptămâni combinatul TMK Reşiţa poluează din nou cartierul Dealul Crucii, aflat în imediata vecinătate a acestuia, anunță Radio Reșița.

APM Caraș-Severin: nu au fost înregistrate depășiri ale valorilor limită legale

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Caraş-Severin, Remus Blujdea a precizat pentru Radio Reşiţa că în urma nenumăratelor sesizări, primite de la cetăţeni, a urmărit fenomenul şi a confruntat datele măsurătorilor şi a ajuns la concluzia că poluarea de care se vorbeşte în zonă nu provine din emisiile de pe platforma industrială, pentru că staţiile de monitorizare nu au înregistrat depăşiri: „Garda de Mediu a cerut informații Agenției de Protecție a Mediului privind înregistrările stațiilor automate de monitorizare și ne-a făcut solicitări cu privire la monitorizarea zonei cu echipamentele din dotarea laboratorului dânșilor.

Au fost verificate înregistrările operatorului TMK Reșița, care are obligația, conform autorizației integrate de mediu, de a monitoriza emisiile şi imisiile provenite din activitatea de producție și încadrarea în valorile stabilite de legea privind protecția atmosferei.

Răspunsul APM Caraș-Severin a fost că nu au fost înregistrate depășiri ale valorilor limită legale. Pot să vă asigur că tot ce înseamnă respectarea legislației de mediu de către TMK Reșița este atent urmărită de către noi, iar în cazul în care o să avem argumentele legale necesare, putem să aplicăm legea în spiritul și în litera ei”.

Remus Blujdea a mai subliniat că, pentru o monitorizare permanentă a zonei, solicită sprijinul şi implicarea Direcţiei de sănătate publică şi a autorităţilor locale şi judeţene.

Sursa foto: Flickr/ World Bank Photo Collection