Stiri

Trotinetele electrice, interzise în Paris

3
min
6/7/2023

Cum au votat parizienii.

Trotinetele electrice nu vor mai putea fi închiriate în Paris, după ce 90% dintre parizienii care au participat la un referendum pe această temă au votat pentru interzicerea lor.

Participarea la votul de duminică a fost foarte scăzută: doar 10% din cei 1,3 milioane de alegători înscrişi pe listele electorale s-au prezentat la vot. Din 103.000 de participanţi, peste 91.300 au votat împotriva trotinetelor, potrivit BBC.

Primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, a promovat ciclismul şi bike-sharing-ul, dar a susţinut interzicerea trotinetelor electrice, spunând că sunt o „sursă de tensiune şi îngrijorare” şi că o interdicţie ar „reduce neplăcerile” în spaţiile publice, potrivit The Guardian.

Aproximativ 15.000 de trotinete electrice sunt prezente pe străzile din Paris, însă cei care li se opun spun că utilizatorii nu respectă regulile de circulaţie şi încalcă frecvent interdicţia de a circula pe trotuare. De asemenea, vehiculele sunt parcate la întâmplare sau aruncate în râul Sena.

În iunie 2021, o femeie de 31 de ani a fost ucisă în timp ce se plimba de-a lungul Senei, după ce a fost lovită de o trotinetă electrică pe care se aflau doi pasageri.

„Trotinetele au devenit cel mai mare dușman al meu. Mi-e frică de ele. Parisul a devenit un fel de anarhie. Nu mai este loc pentru pietoni”, a spus Suzon Lambert, o profesoară de 50 de ani din Paris, potrivit AFP, citat de The Guardian.

Linda Joèlle, în vârstă de 35 de ani, s-a declarat împotriva interdicției trotinetelor electrice. „Acum că am găsit o modalitate excelentă de a ajunge la muncă și una care este mai bună pentru mediu, încearcă să o interzică”, a spus ea.

Foto: teksomolika/Freepik