Stiri

Avertismentul șefei ONU pentru mediu, către toate țările lumii: „Nu vă opriți nicio secundă”

5
min
21/12/2022

Inger Andersen a făcut declarațiile la conferința de mediu COP15 de la Montreal.

Șefa ONU pentru mediu a îndemnat cetățenii, întreprinderile și guvernele să „nu se oprească nicio secundă” în implementarea noului acord pentru oprirea distrugerii naturii, cerând schimbări în modelele și atitudinile de consum.

„[Prin noul acord] recunoaștem că protejarea lumii naturale reprezintă o sumă a eforturilor lineare ale guvernelor, ale întreprinderilor și ale noastre – fiecare dintre noi ca indivizi și consumatori”, a spus Inger Andersen, director executiv al programului de mediu al ONU, potrivit The Guardian.

„Trebuie să schimbăm relația dintre oameni și natură. Și dacă suntem sinceri, timpul nu este de partea noastră. Am încolțit natura și este timpul să slăbim presiunea asupra ei. Știm că este remarcabilă și foarte iertătoare. Dacă îi dăm jumătate de șansă, își va reveni”, a adăugat ea.

„Să nu ne oprim o secundă. Îmbrățișați istoria pe care am făcut-o în Montreal și să trecem la fapte”, a mai spus Andersen.

Andersen a făcut declarațiile la conferința de mediu COP15 de la Montreal.

„În cadrul conferinței, am obținut un succes istoric. Un viitor comun pentru toată viața de pe Pământ”, a spus președintele COP15 Huang Runqiu, adăugând că se va asigura că țările pun în aplicare acordul final în timp ce China deține președinția în următorii doi ani.

Și Ministrul canadian al Mediului, Steven Guilbeault, s-a arătat încântat de rezultatele conferinței: „Pentru Canada și pentru multe organizații de mediu, nu puteam decât să visăm să atingem nivelul de ambiție reflectat în textul acordului. Chiar și acum o săptămână, cine ar fi crezut că ne vom angaja la nivel global să protejăm 30% din pământuri și oceane?”

Sursa foto: UNEP/ Duncan Moore